Auto-litije od Budve do Herceg Novog, do Berana i Bijelog polja

Srna
Auto-litije od Budve do Herceg Novog, do Berana i Bijelog polja

PODGORICA - Velike kolone automobila večeras su prošle od juga do sjevera Crne Gore da bi podržali borbu Srpske pravoslavne crkve za očuvanje svetinja i imovine i izrazili bunt zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Velika bokeljska auto-litija večeras je održana od Budve do Herceg Novog. Bila je najveća do sada sa porukom “Primorje brani pravoslavlje”.

Stotine automobila priključilo se koloni u Tivtu, Kotoru, Risnu, Bijeloj, Zelenici i drugim mjesta od Budve do Herceg Novog sa trobojkama i crkvenim simbolima, sve pod sloganom “Crna Gora ne da svetinje”.

Velika auto-litija večeras je održana i u Baru, sa porukom “da Gospod zna put pravednički, a put bezbožnički propašće”. Bilo je oko 200 automobila na relaciji Maljevik-Bar.

Policija je u Kolašinu policija blokirala put i spriječila auto-litiju da prođe trasu koja je bila planirana pred početak.

Na braniku pravoslavlja Berane je i večeras, a poruka je “Vasojevići ne daju svetinje”.

Auto-litija u Bijelom Polju, za razliku od nekih ranijih, kada je policija hapsila učesnike, protiče u najboljem redu i uz obostrano poštovanje ljudi koji učestvuju i prolaznika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana