Ambasada Ukrajine u Hrvatskoj primila paket sa životinjskim očima

Agencije
Foto: Agencije

ZAGREB – Ambasada Ukrajine u Hrvatskoj izvijestilo je na svojim službenim stranicama kako je danas na svoju adresu primilo paket sa životinjskim očima

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je danas kako je nekoliko ukrajinskih ambasada u inostranstvu primilo "krvave pakete" u kojima su se nalazile životinjske oči.

“Nakon terorističkog napada u Španiji, krvavi paketi stigli su u ambasade Mađarske, Holandije, Poljske, Hrvatske, Italije, Austrije, generalne konzulate u Napulju i Krakovu te konzulat u Brnu. Paketi su sadržavali životinjske oči. Sami paketi bili su natopljeni tekućinom karakteristične boje i imali su odgovarajući miris. Proučavamo značenje ove poruke”, saopštila je ambasada Ukrajine u Hrvatskoj.

“Imamo razloga vjerovati da se odvija dobro planirana kampanja terora i zastrašivanja ukrajinskih ambasada i konzulata. Budući da nisu u stanju zaustaviti Ukrajinu na diplomatskom frontu, pokušavaju nas zastrašiti. Međutim, odmah mogu reći da su ti pokušaji beskorisni. Nastavićemo učinkovito raditi za pobjedu Ukrajine”, naglasio je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba.

Po nalogu Kulebe, sve ukrajinske ambasade i konzulati stavljeni su pod pojačane mjere bezbjednosti, a pozivaju strane vlade da jamče maksimalnu zaštitu ukrajinskih diplomatskih institucija u skladu s Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana