Abazović sa zatvorenikom o slučaju ubistva urednika Dana

Tanjug
Foto: GS

PODGORICA - Potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović, nije danas želeo da otkrije ime zatvorenika koga je posetio u Spužu, ali je rekako da je sa njim razgovarao o ubistvu glavnog urednika podgoričkog Dana Duška Jovanovića.

Abazović je u izjavi za podgoričke Vijesti rekao da je o svemu obavestio tužilaštvo, sud, Biro za operativnu koordinaciju službi bezbjednosti, Komisiju za praćenje istraga napada na novinare i imovinu medija i porodicu ubijenog Jovanovića.

"Kome je u interesu da spreči rešavanje slučaja ubistva Duška Jovanovića moraće da odgovori javnosti. Indikativno je što su se određene političke strukture udružile i pružaju zaštitu licima odgovornim za taj slučaj iz kriminalnih struktura", naveo je Abazović.

Abazović je ranije danas priznao da je on taj visoki funkcioneri koji je posetio jednog zatvorenika, nakon što je, kako je rekao, od tog "kriminalca dobio pismo o jednom važnom slučaju".

"Dobio sam pismo. Obavestio tužioca, dobio dozvolu od Višeg suda i posetio ga", rekao je on.

Rekao je i da se radi o veoma važnom slučaju, da neće reći koga je posjetio, a da oni koji insistiraju na tome opstruiraju taj slučaj. Ukoliko slučaj bude opstruisan, rekao je Abazović, obelodaniće sve činjenice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana