Abazović: Da je neko stradao na Cetinju, Crna Gora se ne bi pomirila ni za 30 godina

Tanjug
Abazović: Da je neko stradao na Cetinju, Crna Gora se ne bi pomirila ni za 30 godina

PODGORICA - Potpredsjednik crnogorske Vlade Dritan Abazović istakao je danas na saslušanju pred Odborom za bezbjednost i odbranu da je skup na Cetinju tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija bio visokog rizika, ali da je sačuvan građanski mir i dodao da je ostao negativan utisak „čim smo imali situaciju da se jedan vjerski obred ne može izvesti na miran i dostojanstven način“.

-Ne bi se Crna Gora pomirila ni narednih 30 godina da se tamo nekome nešto desilo, nevažno kome, policajcu, građaninu, vjerskom poglavaru. Želim da kažem da komanda nije izašla iz zakonskih okvira. Oni koji su imali zakonsku mogućnost da komanduju su komandovali - rekao je Abazović.

Ocijenio je da su neki mediji krajnje neodgovorno izvještavali o prisustvu tuđe vojske na Cetinju, da se situaciji elektrisala posljednjih mjesec dana i da su postojale kriminalne strukture kojima je možda i odgovaralo da se nešto dogodi, prenose podgoričke „Vijesti“.

Abazović je dodao da ne dozvoljava da neko sada, nakon što se sve završilio, baci bilo kakvu sjenku na nešto što je završeno kao pozitivno.

-Ljudi moraju da koriste svoja ustavna prava, svoja zakonska prava, ako nam se ne sviđaju, dajte da ih zajedno promijenimo - kazao je on.

Pored Abazovića, povodom postupanja pripadnika Uprave policije, bezbjednosnog sektora i odbrane na Cetinju, 4. i 5. septembra, pred Odborom za bezbjednost i odbranu, biće saslušani i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović, ministarka odbrane Olivera Injac, direktor Uprave policije Zoran Brđanin, direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić i v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Miodrag Bešović.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana