Abazović: Blizu smo imenovanja ambasadora u Beogradu

Tanjug
Abazović: Blizu smo imenovanja ambasadora u Beogradu

PODGORICA - Premijer Crne Gore Dritan Abazović izrazio je danas nadu da će njegova predstojeća posjeta Beogradu poslužiti "resetovanju" odnosa Srbije i Crne Gore i najavio spremnost Podgorica da imenuje ambasadora u Srbiji.

"Mi smo jako blizu da riješimo naš dio posla, da imenujemo novog ambasadora. Očekujemo da i oni to urade isto", kazao je Abazović.

On je rekao da tokom posjete Beogradu 27. juna nije u planu sastanak sa patrijahom Srpske pravoslavne ckrve Porfirijem.

"Za sad nisam planirao, ali ako bude potrebe i ako se ukaže taj zahtjev nije mi problem, meni je uvijek čast. Dva puta smo se sreli. Ja imam visoko mišljenje o patrijahu. Ne bih imao ništa protiv", kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa privrednicima u Privrednoj komori, prenosi RTCG.

Prema njegovim riječima, jedna od tema u Beogradu biće i kriza hrane.

"Nadam se da će ova posjeta poslužiti resetovanju odnosa Crne Gore i Srbije. Vjerujem da ćemo se vratiti sa dobrim vijestima", naveo je Abazović.

Govoreći o izručenju Svetozara Marovića Crnoj Gori, Abazović ističe da je to najvažnije pitanje za tu zemlju, ali i najteže riješivo.

"Ne bih mogao specijalno da komentarišem. Mislim da je tu situacija jasna. Postoji određeni dio volje da se to riješava. Zašto se ne riješava, vidjećemo, otvorićemo i to pitanje", poručio je Abazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana