Zvezdan Terzić, v.d. generalnog sekretara FK Crvena zvezda: Karadžić nas gleda kao da smo mali klub

Darko Pašagić
Zvezdan Terzić, v.d. generalnog sekretara FK Crvena zvezda: Karadžić nas gleda kao da smo mali klub

Banjaluka - Sukob Crvene zvezde sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Tomislavom Karadžićem nije od juče i on traje nekoliko godina pre mog dolaska na "Marakanu". On će trajati sve dok Karadžić posmatra Zvezdu isto kao ostalih 2.600 klubova u Srbiji.

Izjavio je to u petak vršilac dužnosti generalnog sekretara Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić pred utakmicu sa Borcem u Banjaluci.

Uz to on je imao velike zamjerke na Karadžićev rad u prošlom periodu, kao i mnogobrojne propuste.

- Reprezentacija Srbije nije otišla na poslednja dva velika takmičenja Evropsko prvenstvo 2012. i Svetsko prvenstvo ove godine, što je Savez koštalo više od 20 miliona evra. Uz sve to isplaćivana su velika obeštećenja bivšim selektorima Radomiru Antiću i Miroslavu Đukiću - dodao je Terzić.

Želja mu je da Zvezda ima jednak tretman kao "crno-bijeli" u FSS.

- Bez obzira na to ko nasledi Karadžića, zalagaćemo se da Zvezda ne bude u prednosti nad Partizanom. Neću da kažem da je Partizan nameštanjem osvojio šest titula u nizu, ali svima upada u oči taj podatak. Uz to "crno-beli" su svake godine imali mogućnost da igraju kvalifikacije za Ligu šampiona i daleko veći broj evropskih utakmica i zato su njihovi igrači na tržištu postali daleko skuplji nego naši - dodao je Terzić.

On je naglasio da je situacija u Zvezdi i dalje teška, ali nije bezizlazna.

- Dugovi Zvezde su oko 50 miliona evra, što je teško sanirati i treba biti svjestan da je situacija teška. Zvezda ima ogroman potencijal, kvalitet, armiju navijača i nadam se da će naći izlaz. Svi očekuju od nas da Zvezda osvoji titulu, ali to nama nije cilj. Najvažnije je da se ekipa u iduće tri do četiri godine stabilizuje i da tada konstantno bude prvak i učesnik Lige šampiona - kazao je Terzić.

V. d. sekretara "crveno-bijelih" negirao je pisanje beogradskih medija da je investicionom fondu poznatog fudbalskog menadžera Pinija Zahavija ponudio na prodaju trojicu fudbalera Predraga Rajkovića, Vukašina Jovanovića i Marka Grujića.

- U Londonu sam bio na sportskom seminaru i ta priča nije tačna - kratko je prokomentarisao Terzić.

Gostovanje u Banjaluci

- Presrećan sam što je Zvezda došla u Banjaluku i ova prijateljska utakmica planirana je posle majskih poplava, ali nije nađen termin da se ranije realizuje. Drago mi je što sam u Republici Srpskoj, gde se oseća velika prisnost sa Zvezdom. Veliki broj navijača iz Banjaluke i Republike Srpske dolazi u Beograd i ovo je naša zahvalnost njima. Jedino mi je žao što nismo mogli da dođemo u kompletnom sastavu - rekao je Terzić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana