Zbog nedostatka kvoruma odgođen nastavak sjednice Skupštine grada Banjaluka

Srna
Zbog nedostatka kvoruma odgođen nastavak sjednice Skupštine grada Banjaluka

BANjALUKA- Sjednica Skupštine grada Banjaluka, koja je trebala biti nastavljena danas, odgođena je zbog nedostatka kvoruma.

Sjednica je bila zakazana za devet časova, a odbornik SNSD-a Dragoslav Topić rekao je da se do 9.45 časova pojavilo 10 odbornika od kojih je pet iz SNSD-a, kao i da ne zna zašto ostali nisu došli.

On je podsjetio da je sjednica prekinuta sinoć u 22 časa, dok su obrađene samo dvije tačke dnevnog reda.

Topić smatra da ovaj saziv Skupštine grada treba raspustiti jer neki odbornici nisu spremni da rade.

-Predsjednik Skupštine je morao prekinuti sjednicu zbog nedostatka kvoruma. Imali bismo stalno kvorum ako bismo stavili da je dovoljan samo jedan odbornik, očigledno je da je 11 odbornika teško skupiti. Žao mi je svih ovih bitnih tačaka koje čekaju građani - naglasio je Topić.

Odbornik Narodnog fronta Saša Lazić rekao je da treba voditi evidenciju ko dolazi na sjednice, jer su odbornici izabrani i plaćeni i stoga moraju da se pojave.

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je da je Gradska uprava "navikla na opstrukcije iz dana u dan", kao i da zbog toga Banjalučani nemaju jeftiniji prevoz, subvencije za vrtić i mnogo toga.

Odbornici su danas, između ostalog, trebali razmatrati odluku o podršci u liječenju omladine i trudnica oboljelih od dijabetesa tipa jedan, prijedlog trajnog rješenja pitanja vodosnabdijevanja sa sistema "Banjica", kao i program dodjele subvencija poslovnim subjektima u Banjaluci.

Na dnevnom redu je bilo i više tačaka koje se odnose na produžetak zakupa pod posebnim uslovima, kao i odluke o utvrđivanju naziva za više ulica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana