"Ježeva kućica" u novom ruhu

Aleksandar Stojanović
"Ježeva kućica" u novom ruhu

BANjALUKA - Najstariji gradski vrtić "Ježeva kućica" osvanuo je u novom ruhu, nakon što je ovih dana završena njegova obnova, tako da će mališani ubuduće imati mnogo bolje uslove za boravak u ovoj predškolskoj ustanovi.

Vrtić "Ježeva kućica" izgrađen je prije 70 godina, a ovo je do sada najveća rekonstrukcija. Na objektu su završeni planirani radovi, odnosno zamijenjena je stolarija, urađena nova fasada i krov, a obnovu su zajedno finansirali Grad i Razvojni program UN-a. 

- Ovo je četvrti objekat vrtića na kojem je tokom ove godine počela izgradnja ili rekonstrukcija, a u okviru velikog plana obnove sa ciljem da se po završetku tih objekata obezbijedi još 450 mjesta za mališane u okviru sistema Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje – rekli su iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Jelena Kurtinović, izrzila je zadovoljstvo što je ovaj objekat, koji je sagrađen još 1949. godine obnovljen, te najavila da će u decembru u okviru obilježavanja krsne slave Centra, biti obilježeno i sedam decenija postojanja ovog vrtića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana