Zavjet svetom Vasiliju da će pružati pomoć

V. P.
Zavjet svetom Vasiliju da će pružati pomoć

Banjaluka - Lomljenjem slavskog kolača uz molitvu i blagoslov protojereja Dragana Maksimovića Centar za socijalni rad juče je prvi put proslavio krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog.

- Ovaj svetitelj obavezuje nas i sve one koji ga uzimaju kao svog zaštitnika da slijedimo ono što je on činio podržavajući dobrotu i čineći humana djela. Centar za socijalni rad se zavjetovao svetom Vasiliju Ostroškom da će i dalje pomagati onima kojima je to potrebno - rekao je protojerej Maksimović.

Direktor Centra Vera Sladojević rekla je da je ova ustanova konačno dobila svog zaštitnika i zahvalila donatorima koji su omogućili proslavu.

- Nadam se da ćemo svoju slavu slaviti u godinama pred nama. Ova svetkovina je otvorila novo poglavlje u postojanju Centra. Nastavićemo našu misiju sa još više elana, a to je da se bavimo sudbinama i problemima drugih ljudi te humanitarnim radom - kazala je Sladojevićeva.

Predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban i mnogi ugledni gosti uveličali su proslavu.

- Siguran sam da sveti Vasilije Ostroški nije slučajno izbran za zaštitnika ove ustanove, jer kao i ovaj svetac, tako i radnici Centra svakodnevno pomažu onima kojima je to najneophodnije - kazao je Balaban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana