Zahtjev Stanivukoviću za hitnu isplatu po 500 km zdravstvenim radnicima

Srna
Foto: GS

BANjALUKA- Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić zatražio je od gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da svim zdravstvenim radnicima hitno isplati po 500 KM koju su predložili i usvojili odbornici Skupštine grada.

"Smatram to potrebnim, ljudskim, moralnim i simboličnim gestom", naveo je Đajić u zahtjevu upućenom gradonačelniku Banjaluke.

 

On je napomenuo da zdravstveni radnici neće zaboraviti kako je gradonačelnik uzvratio na ovaj zahtjev, te podsjetio na priču o kiseniku montiranu širenjem laži i dizanjem medijske hajke da je u UKC-u kiseonik neispravan.

 

"Uz to ste smislili još jednu laž, da naša kuhinja radi u nehigijenskim uslovima i to sa ciljem da skrenete pažnju od svoje obaveze i tako da od svakog zdravstvenog radnika ukradete po 500 KM. Sad kada je vrijeme prvog talasa Vaših napada na UKC Republike Srpske prošlo, kada smo dokazali ispravnost kiseonika i adekvatne higijenske uslove u našoj bolničkoj kuhinji, sačuvali naš čist profesionalni obraz, došao je trenutak da ponovimo ovaj naš zahtjev", navodi se u zahtjevu.

 

Đajić je istakao da ih gradonačelnik nije pokolebao niti zastrašio, te pozvao da im isplati novca koji ima na računu grada, a pripada svim zdravstvenim radnicima Banjaluke, saopšteno je iz UKC-a Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana