Zabranjeno parkiranje u ulici Ivana Franje Jukića, dvosmjerni saobraćaj

A. S.
Zabranjeno parkiranje u ulici Ivana Franje Jukića, dvosmjerni saobraćaj

Banjaluka - Jedna od najprometnijih ulica u centru grada, ulica Ivana Franje Jukića je renovirana, a narednih dana očekuje se izmjena režima saobraćaja u jednom dijelu ove prometne saobraćajnice.

Kako su naveli u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, nakon postavljanja novog sloja asfalta počela je sanacija trotoara kao i izgradnja rampi za invalide.

- Do sada je licima sa invaliditetom bilo znatno otežano kretanje. Iskoristili smo ovu priliku dok traje obnova da izgradimo rampe - ističu u odjeljenju.

Po završetku ovih radova doći će do promjene režima saobraćaja, i to na dijelu od ulice Kralja Alfonsa XIII do Srpske ulice, te će umjesto dosadašnjeg jednosmjernog na navedenom dijelu biti dvosmjeran način odvijanja saobraćaja.

- Na tom dijelu više neće biti dozvoljeno parkiranje, te će ova ulica ubuduće biti dvosmjerna. Analiza je pokazala da dio vozila koja dolaze iz smjera Gradske uprave, a imaju namjeru da skrenu desno, opterećuje raskrsnicu kod Doma sindikata, jer ta vozila kruže u centralnoj gradskoj zoni - naveli su iz odjeljenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana