Zabrana upotrebe visećeg mosta u Priječanima

Srna
Zabrana upotrebe visećeg mosta u Priječanima

Banjaluka - Gradska uprava Banjaluke donijela je rješenje o zabrani upotrebe novoizgrađenog visećeg mosta u banjalučkom naselju Priječani dok se ne otklone svi nedostaci, saopštio je vršilac dužnosti gradskog načelnika za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Slaviša Sandić.

"Upotreba mosta u sadašnjem stanju nedopustiva je jer predstavlja opasnost po pješake i učesnike u saobraćaju", izjavio je Sandić danas novinarima u Banjaluci.


On je rekao da su na mostu postavljene fizičke zapreke i odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

Sandić je podsjetio da je 11. novembra pokušano probno ispitivanje visećeg mosta u Priječanima koje nije dalo očekivane rezultate, navodeći da je radi rješavanja ove situacije do sada održano niz sastanaka sa predstavnicima izvođača radova i projektanata.

"Izvođač radova na mostu se obavezao na prošlom sastanku da će angažovati nezavisnog konsultanta koji će dati svoj nalaz i mišljenje o cijelom projektu, a s druge strane projektanti smatraju da je izvođač radova odgovoran za propuste u izvođenju i najavljuje svoju nezavisnu ekspertizu kojim će to i dokazati", istakao je Sandić.

On je rekao da je ekspertska analiza mosta pokazala da je došlo do grešaka u projektovanju i da je to razlog zbog čega most ne može biti u funkciji. Sandić je rekao da mu nije poznato kada će viseći most u Priječanima biti u funkciji.

"Početkom iduće sedmice tražićemo sastanak sa odgovornima u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske da vidimo odredbe ugovora koji su žVode Srpskež potpisale sa izvođačem radova preduzećem žNiskogradnjaž", najavio je Sandić.

On je dodao da se može očekivati da "Vode Srpske" tuže izvođača radova.

Stari viseći most u Priječanima srušen je za vrijeme poplava u maju 2014. godine i njegova obnova bila je jedan od prioriteta gradskih vlasti, a finansiranje su preuzele "Vode Srpske" sredstvima Fonda solidarnosti.

Vrijednost mosta je 402.000 KM. Radovi su počeli u maju 2015. i tada je najavljeno da će biti završeni za 90 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana