Zablistali oldtajmeri

J. P.
Zablistali oldtajmeri

Banjaluka: Trinaesti međunarodni "Oldtajmer skup Banjaluka 2015" privukao je i ove godine veliku pažnju posjetilaca, koji su proteklog vikenda na Trgu Krajine imali priliku da pogledaju 60 automobila, proizvedenih prije više od 30 godina.

Domaćini manifestacije bili su Oldtajmer klub "Veteran" iz Banjaluke i Auto-moto društvo "Banjaluka". Oldtajmeri su stigli iz RS, FBiH, zemalja iz regiona, Austrije i Švedske. Pored najstarijeg automobila "dodž" iz 1921. godine, koji je privlačio i najviše pažnje građana, a koji pripada domaćinu klubu "Veteran", mogli su se vidjeti i brojni "opeli", "folksvageni", "mercedesi".

Jedan od organizatora skupa Zoran Pavlović rekao je da su izložena vozila koja su bila popularna u bivšoj Jugoslaviji.

- Podijelili smo pehare u tri glavne kategorije, najstariji automobil, najuglancaniji motor i najudaljeniji učesnik skupa. Dobitnici su "opel olimpija" iz 1954. godine, vlasništvo Krešimira Kneževića iz Nove Gradiške, motocikl BMW iz 1952. godine, vlasnika Ivice Gudelja iz Splita i "mercedes kupe" iz 1983. godine, vlasnika Vilijama Krta iz Kopra - rekao je Pavlović.

Pored glavnih nagrada, Turistička organizacija grada Banjaluka dodijelila je i pet dajaka za više kategorija, a podijeljeno je i 17 posebnih priznanja kao i pokloni sponzora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana