Za socijalno zbrinjavanje izgrađeno 48 stanova u Kuljanima

A. S.
Za socijalno zbrinjavanje izgrađeno 48 stanova u Kuljanima

BANjALUKA – Gradska uprava saopštila je da će u narednom periodu u zakup, po modelu socijalnog stanovanja, biti dodijeljno 48 novosagrađenih stanova u banjalučkom naselju Kuljani.

Pretpostavka za dodjelu ovog prvog bloka stanova za socijalne kategorije, jeste donošenje odluke o fondu stambenih jedinica koje će se dodjeljivati licima koja ispunjavaju uslove u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju.

Odluku, kojom će biti regulisano i buduće održavanje novoizgrađenih stanova, sutra će razmatrati odbornici na vanrednom zasjedanju Skupštine grada.

Stanovi su sagrađeni u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, a obaveza Grada je da prije dodjele u zakup stambenih jedinica mora donijeti odluku o fondu socijalnog stanovanja.

- Po tehničkom prijemu stambenog objekta u Kuljanima i dobijanja upotrebne dozvole, pravo svojine biće upisano na Grad Banjaluka – istali su u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, koje vodi ove aktivnosti u ime Grada.

U okviru programa socijalnog stanovanja, u toku su aktivnosti na dobijanju tehničke dokumentacije za izgradnju još 50 stambenih jedinica u naselju Ada.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana