Za socijalna davanja 15,7 miliona KM

Ilijana Božić
Za socijalna davanja 15,7 miliona KM

BANjALUKA - Budžetskim nacrtom, koji će se naći pred odbornicima gradske Skupštine iduće sedmice, planirana je realizacija niza velikih infrastrukturnih projekata predviđenih Strategijom razvoja grada i planom kapitalnih investicija.

Iz Gradske uprave su istakli da će za kapitalna ulaganja u 2020. godini biti uloženo 30,5 miliona KM te da će zahvaljujući tome biti izgrađeno 56 kilometara novih vodovoda po selima i prigradskim naseljima.

Za socijalna davanja biće izdvojeno 15,7 miliona KM, odnosno 6,7 odsto više u odnosu na ovu godinu.

- Biće nastavljen veliki projekat izgradnje centralne ulice u Šargovcu, kao i nova saobraćajnica, poprečeni put preko nekadašnje “Ekonomije”. U budžetu za 2020. uvršten je i niz već započetih projekata, kao što su nastavak obnove i izgradnje novih društvenih domova, s ciljem oživljavanja društvenog života na selima i u prigradskim naseljima, obnova i izgradnja novih vrtića, ambulanti porodične medicine, sportskih terena i teretana u prirodi - saopštili su iz Gradske uprave i dodali da je budžetski okvir za iduću godinu projektovan na iznos od 146,6 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana