Usvojen nacrt budžeta za narednu godinu u iznosu od 159,3 miliona KM

Jelena Stojišić
Usvojen nacrt budžeta za narednu godinu u iznosu od 159,3 miliona KM

BANjALUKA - Skupština grada Banjaluka danas je jednoglasno usvojila Nacrt budžeta grada za 2022. godinu u iznosu od 159,35 miliona KM i uputila ga u javnu raspravu.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izrazio je zadovoljstvo što su svi odbornici podržali Nacrt.

"To znači da su na pomolu projekti na koje smo zaista ponosni, poput besplatnih udžbenika, sufinansiranja vrtića, projekti izgradnje mosta u Česmi, škole u Adi, saobraćajnica kroz Kuljane, Šargovac i Priječane i svi dobrih stvari za koje se zalažemo", rekao je Stanivuković.

Iz Kluba odbornika SNSD-a saopštili su da su danas sa svojim koalicionim partnerima prihvatili Nacrt budžeta za 2022. godinu, ali da nisu zadovoljni konceptom koji je predložio Stanivuković, prije svega jer je koncipiran potrošački, a ne kao razvojni budžet grada.

"To s pravom očekujemo u ime većine građana Banjaluke. Uprkos tome i uz silno strpljenje, dajemo još i ovu šansu gradonačelniku da se dokaže kao odgovoran, konstruktivan i faktor stabilnosti u našem najvećem gradu", navodi se u saopštenju.

Iz Kluba odbornika SNSD-a su naveli da im je jedan od važnijih ciljeva da se građani dodatno ne zaduže i to bespotrebno, jer u kasi grada leže milioni viška koje prvo treba potrošiti.

Na današnjem zasjedanju pred odbornicima se našlo ukupno 27 tačaka, od kojih je usvojeno 26, dok odbornici nisu usvojili Odluku o izradi regulacionog plana, kojim se predviđa izgradnja najvećeg gradskog parka.

Jednoglasno je usvojena preporuka o uvođenju jedinstvenog Upravnog mjesta u Gradskoj upravi Banjaluka, a ova tačka prijedlog je odbornika Milka Grmuše.

Skupština grada Banjaluka usvojila je i Odluku o potpisivanju Sporazuma o saradnji sa opštinom Budva.

Odbornici su podržali i brojne odluke o regulacionim planovima, kao i set odluka o zakupima pod posebnim uslovima, pa su tako gradski prostor, između ostalih, dobili Udruženje za pomoć licima sa autizmom "Djeca svjetlosti", Udruženje građana "Srce na dlanu" i mnogi drugi, a mnogim korisnicima odobreno je produženje zakupa.

Skupština grada Banjaluka razmatrala je i kadrovska pitanja, a usvojena je odluka koja se odnosi na raspisivanje Javnog konkursa za izbor direktora Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Usvojeno je i rješenje o imenovanju garantnog odbora Gradske razvojne agencije, kao i odluka o uslovima i raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje članova upravnih odbora u pet javnih ustanova i agencijama čiji je osnivač grad Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana