Za 48 projekata boračkih udruženja 200.000 KM

B. S.
Za 48 projekata boračkih udruženja 200.000 KM

Banjaluka - Grad će podržati 48 projekata 11 udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite sa 200.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Među onima koji će biti sufinansirani u tekućoj godini su i četiri projekta neformalnog zapošljavanja korisnika boračko-invalidske zaštite. Takođe, sufinansiraćemo i projekte podrške demobilisanim borcima Vojske RS kroz rekreativni boravak na moru, održavanje parastosa za poginule borce sa područja grada, traženja nestalih lica i slično - naglasili su iz resornog odjeljenja.

Kako su pojasnili, u ovaj grant svrstana su i sredstva za sufinansiranje obilježavanja značajnih događaja i datuma iz oslobodilačkih ratova, besplatnog prevoza građana na njihovo obilježavanje, te sufinansiranje aktivnosti fondacija s ciljem očuvanja oslobodilačkog karaktera Odbrambeno-otadžbinskog rata.

I za podršku redovnim aktivnostima udruženja iz boračke oblasti nedavno je okončan javni poziv, prema kojem će 200.000 KM biti raspoređeno na devet udruženja. Ista suma biće izdvojena i za boračka udruženja kojima je utvrđen status od interesa za rad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana