“Vrapčići” spremili žurku za pamćenje

Ilijana Božić
“Vrapčići” spremili žurku za pamćenje

BANjALUKA - Dobra atmosfera i zabava uz svima poznate pjesme, nove hitove i bogat program čekaju sve koji večeras dođu u Sportsku dvoranu “Borik”, gdje će biti održan tradicionalni novogodišnji koncert Dječjeg hora “Vrapčići” kojim će najmlađi, ali i oni stariji ispratiti još jednu godinu punu smijeha, druženja i pjesme.

Koncert će početi u 19 časova, a uz zvuke prepoznatljivih pjesama “Dvanaest godina”, “Ti i ja”, “Barbika” mališani će uživati, a njihovi roditelji, bake, djedovi i ostali prisjetiće se davnih vremena i pjesama koje mladi naraštaji tek treba da nauče. Publici će se predstaviti oko 60 učesnika.

Rukovodilac hora Branislav Đaković kazao je za “Glas Srpske” da već 22 godine “Vrapčići” organizuju veliki koncert pred Novu godinu. 

- Ovo je kruna posljednjih 12 mjeseci tokom kojih smo bili zaista vrijedni i nastupali širom naše zemlje, snimali spotove te smišljali nove pjesme i hitove koje ćemo ovom prilikom predstaviti našoj publici - rekao je Đaković.

On je naglasio da su “Vrapčići” ove godine održali 25 koncerata u gradovima Republike Srpske, te učestvovali u mnogim kampanjama, od kojih se posebno izdvaja “S ljubavlju hrabrim srcima”.

- Večeras ćemo publici premijerno predstaviti nove spotove za pjesme “Đačka ljubav”, “S ljubavlju hrabrim srcima”, “Nasmijani dan”, “Tenis kraljica” i “Hrabar kao lav”. Otpjevaćemo oko 20 pjesama uz vrhunsku opremu. Repertoar će biti retrospektiva svih ovih godina koje su iza nas - istakao je Đaković.

On je naglasio da će gost na koncertu biti dugogodišnja članica Teodora Barać, koja je ove godine učestvovala na festivalu “Mali kompozitor”.

- “Vrapčići” se mogu pohvaliti sa 40 novih članova, što je unijelo posebnu energiju i još ljepše raspoloženje. Očekujemo da dvorana “Borik”, kao i prethodnih godina, bude ispunjena do posljednjeg mjesta. Želimo da otpjevamo što više pjesama, da se u što boljem izdanju predstavimo, te da publiku upoznamo sa novim članovima. Podijelićemo radost uz želje da godina pred nama bude još bolja - zaključio je Đaković.
 

Novi album 

Branislav Đaković je naglasio da se “Vrapčići” vrijedno pripremaju za narednu godinu. 

- Naši kompozitori Mladen Matović, Miroslav Janjanin, Svjetlana Milić i Tihomir Preradović pripremaju nove pjesme za naš novi album, koji ćemo objaviti iduće godine - rekao je Đaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana