Voda sa “Crnog vrela”stigla u prigradske krajeve

A. S.
Voda sa “Crnog vrela”stigla u prigradske krajeve

Banjaluka - Voda koja je stigla u 1.800 domaćinstava u naseljima Borkovići, Pervan i Slavićka putem vodovodnog podsistema “Zvijezda”, a koji se napaja vodom iz fabrike vode “Crno vrelo”, garantuje opstanak naroda u ovim krajevima.

Rekao je ovo gradonačelnik Igor Radojičić prilikom obilaska domaćinstava u ovim naseljima i istakao da su tokom prošle i ove godine napunjeni rezervoari u Đurića glavici, koji se dalje protežu ka Polića i Jankovića brdu.

- Deset godina se pričalo o izgradnji ovog podsistema i stanovništvo ovih naselja konačno ima uredno snabdijevanje vodom i to je osnov da se stanovništvo ovdje zadrži, a kasnije generacije izgrade kuću ili vikendicu, jer je voda elementarna životna potreba u 21. vijeku - naglasio je Radojičić i dodao da se projekat “Crnog vrela” nastavlja dalje ka Gornjoj Piskavici.

Mještanin Slavićke Oste Vujinović ističe da su svi stanovnici srećni što su nakon godina čekanja priključeni na gradski vodovod.

- Čim ima vode, ima i života, i ovaj kraj će sigurno zaživjeti. Dok nismo imali vodu, život je bio otežan, jer smo se morali snalaziti i dovlačiti je sa bunara. To je mali kapacitet i nije mogao da zadovolji potrebe svih ukućana - rekao je Vujinović i u ime svih mještana izrazio zadovoljstvo i zahvalnost što je konačno voda stigla i u njihove krajeve.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana