Višković: Spasovdan da bude podsticaj za dalji prosperitet Banjaluke

Srna
Višković: Spasovdan da bude podsticaj za dalji prosperitet Banjaluke

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Spasovdan – krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka, uz poruku da proslava ovog praznika bude podsticaj za dalji razvoj i prosperitet Banjaluke i ostvarenje njenih ekonomskih, privrednih, turističkih, kulturnih, sportskih i svih drugih potencijala.

-Na putu sveukupnog razvoja najvećeg grada u Srpskoj, institucije Republike Srpske nastaviće da pružaju kontinuiranu i snažnu podršku - naveo je Višković u čestitki koju je uputio u svoje i u ime Vlade Srpske vjerujućem narodu, sveštenstvu, građanima i rukovodstvu Banjaluke.

Višković je izrazio želju da veliki hrišćanski praznik, zajedno sa svojim najmilijima, proslave u miru, zdravlju i radosti i u duhu vjekovne tradicije i običaja, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Srpska pravoslavna crkva (SPC) proslaviće danas Spasovdan ili Vaznesenje Gospodnje, hrišćanski praznik koji se obilježava 40 dana nakon Vaskrsa. Spasovdan je jedan od deset praznika koji je posvećen Isusu Hristu i uvijek se slavi četvrtkom.

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježiće zajedno grad Banjaluka i Parohija banjalučka Srpske pravoslavne crkve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana