Veliko interesovanje građana, starijih od 65 za vakcinaciju

Anadolija
Foto: Anadolija

BANjALUKA -Vakcinacija protiv virusa korona za stanovništvo starije od 65 godina organizovana je u hali Banjalučkog velesajma bez prethodnog zakazivanja.

Vakcinu proizvođača „AstraZeneka“ zainteresovani mogu da prime do 15 časova, saopšteno je iz Doma zdravlja Banjaluka.

-Djeca su me nagovorila da dođem, imam mnogo unučadi i praunučadi želim sa njima da provodim vrijeme - rekla je Rajna Marković, koja je odlučila da se vakciniše.

Rukovodilac vakcinalnog punkta Biljana Mlađenović rekla je da su obezbijedili dovoljan broj vakcina i očekuju da će vakcinisati oko 300 osoba.

Podsjetila je da edukovani timovi prije aplikacije vakcine rade ljekarske preglede i daju dozvole za vakcinaciju.

Bez zakazivanja Banjalučani su se do sada mogli vakcinisati u četiri navrata, a nakon dobrog odziva u prva dva termina, u terminu početkom ove sedmice javio se manji broj građana.

-Bolji nam je odziv danas nego što je bio u utorak, što nas jako raduje - kazala je Mlađenović.

Masovna vakcinacija protiv virusa korona građana starijih od 65 godina na vakcinalnom punktu u hali „Banjalučkog velesajma“ u Banjaluci počela je 29. marta. Maksimalni kapacitet ovog prostora je do 1.000 osoba dnevno.

Iz Doma zdravlja Banjaluka napominju da su ključne mjere za zaštitu od zaražavanja virusom korona nošenje maski, higijena ruku i održavanje rastojanja među osobama od najmanje dva metra.

- S ciljem zaštite sebe i drugih ove mjere moraju da primjenjuju i osobe koje su preležale virus korona, kao i one koje su vakcinisane jednom ili obje doze vakcine protiv ovog virusa - napomenuli su iz banjalučkog Doma zdravlja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana