Uzičanin najbolji u skokovima sa Gradskog mosta

Jasmina Perišić
Uzičanin najbolji u skokovima sa Gradskog mosta

Banjaluka - Borko Miladinović iz Užica najbolja je "banjalučka lasta" za 2015. godinu. Jedan od najboljih skakača u vodu sa prostora bivše Jugoslavije trijumfovao je u skokovima sa Gradskog mosta, čime je počela tradicionalna, 62. po redu kulturno-sportska manifestacija "Ljeto na Vrbasu".

- Radostan sam zbog trijumfa, a divna banjalučka publika mi je bila podstrek da se pokažem u najboljem svetlu. Uvek rado dolazim u Banjaluku, ali ne zbog pobede već isključivo zbog skokova i sjajne organizacije "Ljeta na Vrbasu". Sve je bilo fenomenalno - rekao je Miladinović.

Ovaj tridesettrogodišnjak, koji se već 14 godina bavi olimpijskim skokovima u vodu, pored novčane nagrade od 700 KM, osvojio je zlatnu medalju i pehar za najbolje izvedenu "banjalučku lastu".

U skokovima sa Gradskog mosta učestvovala su 23 skakača: pet domaćih, te iz Beograda, Užica, Kragujevca, Konjica, Mostara…

Miladinović je osvojio ubjedljivo najviše poena - 30, a publika je svaki njegov skok ispratila ovacijama.

 - Ovo je šesti put da učestvujem na skokovima sa Gradskog mosta, a treća pobeda. Veoma sam zadovoljan organizacijom ove tradicionalne manifestacije. Za svaku pohvalu je način na koji smo dočekani. Suđenje je bilo na visokom nivou, kao i spasioci, te publika, bez koje ne bi imalo smisla izvoditi skokove - rekao je Miladinović.

On je istakao da je osvajao brojne nagrade, kako u Banjaluci, tako i širom BiH, ali da mu pobjeda nije bitna koliko samo učešće u takmičenju.

- "Banjalučka lasta" nije posebno zahtevna, a kako će skok biti izveden, zavisi isključivo od spremnosti i koncentracije skakača - rekao je Miladinović.

Istakao je da će i ubuduće rado dolaziti u Banjaluku, ako ne kao takmičar, onda kao posjetilac "Ljeta na Vrbasu".

- Oduševljen sam lepotama grada - kazao je Miladinović.

Ukupan fond novčanih nagrada za skakače iznosio je 1.500 KM, pa je tako prvoplasirani Borko Miladinović iz Užica dobio 700 KM, medalju i pehar, drugoplasirani Mladen Cvjetković iz Kragujevca 500 KM i medalju, a trećeplasirani Aleksandar Aleksić iz Užica 300 KM i medalju.

Prvog dana 62. ljeta na Vrbasu, čiji je organizator  Turistička organizacija grada, pored skokova, publika je mogla da uživa i u nadmetanju kulinara u pripremanju pasulja u kotliću. Ova manifestacija traje do 19. jula.

Kotlićijada

Pobjednik "Kotlićijade", u konkurenciji deset ekipa, bila je  ekipa "Diksi" sa glavnim kuvarom Jovicom Injcem.

- Drago mi je zbog pobjede, iako smo prvi put učestvovali na ovom takmičenju. Pravili smo pasulj sa suvim mesom, ali na drugačiji način. Bilo je to nešto novo i ukusno, a svidjelo se i žiriju - kazao je Injac.

Iz TOBL-a su naglasili da je namirnice za ovo takmičenje obezbijedila banjalučka "Tržnica".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana