Uspostavljeno savjetovalište za polnu edukaciju

G.S.
Uspostavljeno savjetovalište za polnu edukaciju

BANjALUKA - Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banjaluka je u Domu omladine, prezentovalo rezultate projekta “Polna edukacija - prevencija i podrška”. Projekat je donio brojne pozitivne rezultate kako za djecu sa poteškoćama u razvoju, tako i za roditelje.

- Jačanje kapaciteta samih osoba sa intelektualnim poteškoćama ključni je aspekt prevencije zloupotrebe nad njima. Kontinuirana priča i razgovor o zaštiti od zloupotrebe kroz moderna sredstva komunikacije, kao i njihovog prihvatljivog ponašanja, bio je jedan od najvažnijih zadataka ovog projekta - naveli su iz ovog udruženja..

Istakli su kako je održivost projekta obezbijeđena je kroz uspostavljanje savjetovališta za polnu edukaciju koje će moći koristiti korisnici i njihovi roditelji.

Projekat je realizovan u okviru platforme “Banjaluka ljudskog lica” koji je sufinansirao grad Banjaluka u partnerstvu sa organizacijom Centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju  “Dajte nam šansu – Zvjezdice” Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana