Uskoro izgradnja saobraćajnice od Lauša do Paprikovca

Srna
Uskoro izgradnja saobraćajnice od Lauša do Paprikovca

Banjaluka - Izgradnja nove saobraćajnice koja bi trebalo da poveže banjalučka naselja Lauš i Paprikovac mogla bi da počne već narednog mjeseca, nakon što je izabran izvođač ovog projekta, vrijednog oko 2,7 miliona KM, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Nakon sprovedenog tendera, za izvođača ovog projekta izabrano je laktaško preduzeće "Niskogradnja".

"U toku je žalbeni rok i ukoliko ne bude žalbi na izbor izvođača, gradnja nove saobraćajnice trebalo bi da započne već u septembru", pojasnili su u Upravi grada.

Iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve navode da je riječ o jednom od najvećih i najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u gradu, koji bi trebalo da bude gotov do septembra naredne godine.

Prema projektu, predviđena je izgradnja saobraćajnice u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj Sanske ulice na Laušu do Ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu, gdje se pravi nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom.

"Izgradnjom ove saobraćajnice očekuje se značajno rasterećenje Karađorđeve ulice, ali će biti mnogo bolja veza između Lauša, Parikovca i Petrićevca koji su do sada bili povezani samo preko Sanske ulice, koja je uska i strma", naveli su iz resornog odjeljenja.

Za novu saobraćajnu poveznicu Lauša i Paprikovca, Vlada Republike Srpske je obezbijedila nešto više od dva miliona KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana