Direktor trke "Beograd - Banjaluka" biciklima obradovao mališane u domu "Rada Vranješević"

D.R.
Direktor trke "Beograd - Banjaluka" biciklima obradovao mališane u domu "Rada Vranješević"

BANjALUKA - Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske i trke "Beograd - Banjaluka" Vladimir Kuvalja uručio je danas pet dječijih bicikala za štićenike Doma za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević" u Banjaluci.

On je prije nekoliko godina pokrenuo akciju "Bicikli za našu djecu" u okviru koje svake godine obraduje mališane u jednom ili više gradova Srpske.

- Nadam se da će ovi skromni pokloni doprinijeti da se mališani u Domu bolje upoznaju za ovim sportom, te da se zainteresuju za njega. Kad smo bili djeca, svima nam je najljepši poklon bio bicikl, te mi je drago što sam u prilici da ove mališane, koji su uskraćeni za roditeljsku ljubav, obradujem na ovaj način. Samo jedan njihov osmijeh dovoljna je satisfakcija. Trudićemo se da i u godinama koje dolaze nastavimo akciju - rekao je Kuvalja.

Biciklistički savez već tradicionalno nakon završetka Međunarodne trke "Beograd - Banjaluka" poklanja bicikle različitim ustanovama i udruženjima.

- Prošle godine smo bicikle poklonili djeci palih boraca u Trebinju, jer želimo da podstičemo da djeca od malih nogu koriste bicikl za prevozno sredstvo i na taj način popularišemo zdrav način života i biciklizam kao sport -rekao je Kuvalja.

Direktor Doma "Rada Vranješević" Vladimir Kajkut zahvalio je Savezu za donaciju, te istakao da je ovo nastavak dobre saradnje.

- Riječ je o pet bicikala za djecu osnovnoškolskog uzrasta, kojima su se mališani već unaprijed obradovali, jer vole da se bave sportskim aktivnostima kad god imaju priliku za to - rekao je Kajkut.

On je dodao da je cilj da se djeci omogući da su što više sportski aktivna, te izrazio nadu da će i biciklizam biti jedan od zastupljenijih sportova među mališanima.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana