Ulice u Kuljanima i Zalužanima dobijaju vodu

V. Popović, S. Amidžić
Ulice u Kuljanima i Zalužanima dobijaju vodu

Banjaluka - Izgradnja vodovoda započeta je u ograncima ulica Blagoja Parovića u Zalužanima i u Kuljanskoj, a u širenje vodovodne mreže grad ove godine planira da uloži 610.000 maraka.

U Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja kažu da je planirano da posao bude završen za mjesec. Za izgradnju vodovodne mreže u obje ulice u dužini od 367 metara i 526 metara planirano je 44.602 KM.

- Prethodnih dana završena je izgradnja prve visinske zone u Maloj ulici u naselju Šargovcu, a pri kraju je i izgradnja mreže, u dužini od 106 metara, u ulici Bose Živković - rekli su u ovom odjeljenju.

Naveli su da je izdvojen novac i za izgradnju vodovodne mreže, druge visinske zone u naselju Česma, u dužini od 1.213 metara, te sekundarne mreže u ulici Dušana i Vlade Kopanje kod broja 4.

Pripreme za početak tih radova su u toku, a ukupno će koštati oko 77.000 KM, a uskoro će biti započeta i izgradnja vodovodne mreže u dva ogranka u ulici Zore Kovačević. Vodu će imati i stanovnici u Kosovskoj ulici, na dijelu od broja 21 D do broja 21 K, te u ulici Marka Lipovca, za šta je ukupno izdvojeno 67.000 KM.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Petrićevac Saša Babić rekao je da je u planu ove godine da bude urađen ogranak vodovodne mreže u ulici Zore Kovačević, jer su ljudi sproveli kabal preko tuđe zemlje da bi doveli vodu do svojih kuća.

- Izgradnjom sekundarne vodovodne mreže oko 50 domaćinstava dobiće vodu, što je bitno za ljude koji se godinama za to bore - kazao je Babić i istakao da ovo nije jedini ogranak u tom naselju koji nema vodu gradskog vodovoda.

U Gradskoj upravi kažu da je u naredna dva mjeseca planirana izgradnja 110 metara sekundarne vodovodne i kanalizacione mreže u ogranku ulice Novaka Pivaševića.

Mještanka te ulice Nataša P. je rekla da već dugo željno čekaju na izgradnju vodovoda i kanalizacije.

Preduzeća

Za izgradnju vodovodne mreže biće zadužena četiri preduzeća: "Miloš impeks", "Hidro splet", "Esperanza compandž" i "MG Mind".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana