Ulaganja u Srpske toplice: Za bolje snabdijevanje vodom 700.000 KM

J. Sa.
Ulaganja u Srpske toplice: Za bolje snabdijevanje vodom 700.000 KM

BANjALUKA - Počela je izgradnja vodovodnog sistema u naselju Grab, a riječ o radovima koji se realizuju u okviru investicionog ciklusa “Voda 3”.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je kazao da gradska administracija ulaže u Srpske toplice, posebno kada je riječ o vodosnabdijevanju.

- Obezbijedićemo uredno vodosnabdijevanje mještanima ovog naselja. Projekat vrijedan preko 700.000 KM podrazumijeva gradnju vodovodne mreže, rekonstrukciju zastarjelog vodovodnog sistema, izgradnju rezervoara, rekonstrukciju pumpne stanice i izgradnju moderne saobraćajnice - kazao je Stanivuković koji je obišao mještane u nedjelju.

On je naglasio da je u proteklom periodu mnogo projekata realizovano u Srpskim toplicama.

- Modernizovali smo glavnu saobraćajnicu u dužini od dva kilometra, uredili plaže, a trenutno realizujemo prvu fazu izgradnje trotoara uz magistralni put vrijednosti 100 hiljada KM - istakao je on.

Za postojeći sistem Grab koji se vodom snabdijeva sa gradskog vodovoda neophodna je obnova i proširenje mreže. Rekonstrukcijom sistema biće riješeno pitanje vodosnabdijevanja za više od 50 domaćinstava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana