UG “Zdravo da ste” organizovao Forum građana: Mladi žele više sadnica, stariji parking za bicikle

J. K.
UG “Zdravo da ste” organizovao Forum građana: Mladi žele više sadnica, stariji parking za bicikle

BANjALUKA - Postavljanje parkinga za bicikle i panela za izložbe te nabavka novih sadnica drveća, samo su neke od ideja učesnika Foruma građana, koji je održan u Društvenom centru Rosulje, park “Mladen Stojanović”.

Na forumu, koji je u srijedu uveče organizovalo Udruženje građana “Zdravo da ste”, mogle su se čuti zanimljive ideje.

Prema riječima projekt koordinatora Snježane Blagojević, poziv je bio otvoren za sve Banjalučane, ali su građani uglavnom bili fokusirani na poboljšanje uslova u Društvenom centru. Dodala je da je bilo šest prijedloga, ali će zbog ograničenog budžeta biti izabrana dva.

- Izdvojeno je 600 KM po aktivnosti, a u naredna dva mjeseca ćemo ih realizovati - kazala je Blagojevićeva.

Ona je dodala da su se stariji učesnici foruma vodili time da je potrebno postaviti parking za bicikle, razglas, ali i panele za izložbe. S obzirom na to da je jesen period sadnje, kako kaže, mlađi učesnici su predložili nabavku sadnica drveća.

- Plan je da sadnice niknu u školskim dvorištima ili na nekim drugim lokacijama u gradu, u dogovoru sa Komunalnim odjeljenjem - kazala je ona.

Organizatori kažu da ovu aktivnost “Zdravo da ste” realizuje u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, koji finansiraju ambasada Švajcarske i Švedske u BiH, a sprovodi UNDP BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana