Učenici Srednjoškolskog centra “Gemit-Apeiron” spremni za nove životne pobjede

Ilijana Božić
Učenici Srednjoškolskog centra “Gemit-Apeiron” spremni za nove životne pobjede

Banjaluka - Učenici Srednjoškolskog centra “Gemit-Apeiron”, dobro raspoloženi, veseli i nasmijani, u ponedjeljak naveče zablistali su u najboljem izdanju, a njihovo dobro raspoloženje ni kiša nije mogla da pokvari.

U parku “Petar Kočić” vladala je odlična atmosfera, a maturanti su mladošću, ljepotom i elegancijom oduševili svoje najbliže, ali i prolaznike. Iz školskih klupa ponijeće lijepe uspomene, prijateljstva, znanja, druženja i šale. Učenica Vesna Radulović, koja je završila smjer za fizioterapeuta, srednju školu će pamtiti po divnim prijateljstvima i ekskurziji koje će se sjećati cijelog života.

- Nakon završetka srednje škole planiram da nastavim studije fizioterapije. Istovremeno želim da radim i stičem iskustvo koje mi je neophodno. Osjećam se veoma uzbuđeno, ne dozvoljavam da mi ružno vrijeme pokvari dobro raspoloženje i ovaj veliki događaj - istakla je Vesna.

U ovom važnom životnom trenutku maturante su podržali roditelji, porodica, prijatelji i sugrađani. Majka jednog maturanta Dragana J. nije krila ponos i sreću.

- Veoma mi je drago što moj sin kreće u nove životne pobjede. Nadam se da će uspjeti da upiše fakultet jer mu je to velika želja. Osjećam tremu i uzbuđenost, želim svim maturantima da poželim sve najljepše u daljem životu i radu - kazala je ushićena majka Dragana.

Osmijesi na mladim licima odavali su radost zbog svega što tek treba da dođe, ali i uzbuđenje jer se bezbrižnim školskim danima bliži kraj. Maturantkinja Tanja Đurić školskih dana će se sjećati po mnogobrojnim prijateljima koje je upoznala, šalama i anegdotama.

- Veoma sam radosna, ali mi je i žao što se rastajem od drugara. Naših druženja ću se sjećati i nadam se da ćemo nastaviti drugarstva i nakon maturiranja. U narednom periodu planiram da upišem medicinsku laboratorijsku dijagnostiku i radujem se svemu što slijedi - rekla je Tanja.

Razrednica Maja Radoja kazala je da je svaka generacija drugačija i posebna, te da kroz rastanke sa svojim učenicima prolazi veoma emotivno.

- Četiri godine nisu kratak period. Sve ovo vrijeme sam učila od njih i oni od mene. To iskustvo se ne može ni sa čim uporediti. Uspijevali su da me oduševe i nasmiju, priređivali su mi divne trenutke, tako da mi je veoma teško što se rastajemo - dodala je razrednica Maja.

Anđela Valan nakon srednje škole želi da upiše policijsku akademiju, a srednju školu će pamtiti po dobrom društvu, provodu i odličnim profesorima.

Uz bliceve fotoaparata, zvuke trubača i pratnju roditelja maturanti su prodefilovali prema hotelu “Bosna”, gdje je veselje trajalo cijelu noć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana