Učenici Škole učenika u privredi proslavili kraj školovanja po majskom pljusku FOTO

Vesna Popović foto: J. Đurđević
Učenici Škole učenika u privredi proslavili kraj školovanja po majskom pljusku FOTO

Banjaluka - Ni kiša, koja je nemilosrdno pljuštala u nedjelju poslijepodne, nije spriječila, a ni umanjila slavlje 165 maturanata Škole učenika u privredi.

Odlučni da se drže tradicije zajedno sa roditeljima, prijateljima i rođacima po majskom pljusku okupili su se na Trgu Krajine. Uz blještavilo svečanih toaleta i maturskih odijela, pjesmu uličnih trubača, atmosfera je bila vedra i razdragana kao da je sunčan dan. Kišobrani i osmijesi bili su najbolja zaštita za vrijeme fotografisanja i defilea kroz Gospodsku ulicu do krajnjeg odredišta hotela "Bosna" gdje se slavilo duboko u noć.

Sa velikim osmijehom kiši je prkosila tekstilni tehničar Andrea Trivičević, koja je rekla da je za veče kojim se pozdravljaju sa srednjoškolskim danima važan dobar provod.

Rekla je da će joj nedostajati prijatelji, jer uskoro odlazi u inostranstvo.

- Trudiću se da ostanem u kontaktu sa drugarima iz srednjoškolskih dana, ali imam priliku da dobijem dobar posao preko granice koju ne želim da propustim - dodala je Trivičevićeva.

Maturant Željko Novaković rekao je da će zauvijek pamtiti vrijeme odrastanja i stasavanja u srednjoj školi i samo lijepe trenutke iz đačkih klupa.

- Proveo sam divne godine života sa sjajnim društvom. Dane provedene u školi, kao i druženja mimo učionica, pamtiću vječno… Iako ćemo se rasuti, jer životni putevi svakog od nas vode na svoju stranu, trudićemo se da ostanemo u kontaktu - kazao je Novaković.

Dodao je da za sada svoju budućnost vidi u Banjaluci.

- Uspio sam da nađem posao u zanimanju za koje sam se školovao, električar - rekao je Novaković.

Šumarski tehničar Đorđe Šelver istakao je da su za maturu najvažniji dobar provod i druženje.

- Ko zna kada ćemo se opet svi moći okupiti! Nedostajaće mi prijatelji, a o budućnosti možemo razmišljati neki drugi dan - rekao je Šelver i dodao da se, ipak, nada da će uskoro naći posao.

Direktor Škole učenika u privredi Dragoljub Vuković je rekao da je proslava prošla u najboljem redu.

- Atmosfera je bila odlična i veoma sam zadovoljan ponašanjem maturanata - rekao je Vuković.

Proslave

Do sada su se od srednjoškolskih dana oprostili maturanti Građevinske, Ekonomske, Ugostiteljsko-trgovinsko turističke, Medicinske, Tehnološke te Elektrotehničke škole, zatim Opšte gimnazije Katoličkog školskog centra, te Gimnazije i Srednje muzičke škole "Vlado Milošević".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana