Učenici Medicinske spremno kročili u svijet odraslih

Ivana Kardum
Učenici Medicinske spremno kročili u svijet odraslih

Banjaluka - Raspjevane maturante srednje Medicinske škole kiša i tmurno vrijeme nisu spriječili da u utorak uveče zablistaju odjeveni u prelijepe haljine i odijela, prošetaju centrom grada i proslave jednu od najljepših noći u svom životu.

Okupili su se na Trgu Krajine i uz pratnju zvuka trube krenuli prema hotelu “Bosna”, gdje su nastavili slavlje.

Svi maturanti su kazali da su srećni i uzbuđeni, jer su okončali jedan životni period, ali da osjećaju i sjetu, jer iza sebe ostavljaju najbezbrižnije dane školovanja.

Maturant Marko Jurišić je rekao da iz škole, gdje je stekao osnove znanja za dalje obrazovanje, ali i sklopio brojna prijateljstva nosi samo najljepše uspomene.

- Srednjoškolski dani su oni koji se ne zaboravljaju, a najviše će mi ostati u sjećanju moji prijatelji, profesori, ali i mnoge anegdote. Sljedeći korak u mom obrazovanju je Medicinski fakultet - istakao je Jurišić.

Prema riječima Danijele Brkljač, složan razred, kvalitetna nastava i lijepo provedeno vrijeme dali su pečat ovom bezbrižnom vremenu, koje je iza njih.

- Sigurna sam da će mi nedostajati ovi dani i mnoge lijepe uspomene - navela je Brkljačeva.

Poput većine drugara iz odjeljenja Kristina Lojić nakon završene srednje Medicinske škole želi da nastaviti dalje školovanje i ostvari svoj dječji san, da postane ljekar.

- Planiram da se upišem na Medicinski fakultet u svom gradu, ali nakon toga voljela bih da odem u inostranstvo, jer je tamo ovaj posao mnogo više cijenjen - kazala je Lojićeva.

Pored velikog izbora fakulteta u rodnom gradu, nisu rijetki ni oni koji planiraju da dalje školovanje nastave u susjednim zemljama, a jedna od njih je i Žaklina Kuzmanović.

- Iz srednje škole imam samo lijepe uspomene koje sam stvorila sa drugarima iz razreda. Što se tiče planova za budućnost, upisaću se na Farmaceutski fakultet u Beogradu - navela je Kuzmanovićeva.

Roditeljski ispraćaj

Na ispraćaj svojih miljenika u zrelije doba sa ponosom su došli roditelji, rodbina i prijatelji.

- Veoma sam srećna i ponosna majka. Svojoj Kristini želim da nastavi putem koji je sebi zacrtala, a to će prije svega biti da se upiše na Medicinski fakultet. Kao roditelj, biću tu da joj pružim svu podršku u daljem školovanju - kazala je Milanka Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana