U znak sjećanja na nevino stradale žrtve: U nedjelju zvuk sirene i ugašena svjetla povodom godišnjice NATO bombardovanja

GS
U znak sjećanja na nevino stradale žrtve: U nedjelju zvuk sirene i ugašena svjetla povodom godišnjice NATO bombardovanja

U znak sjećanja na nevino stradale žrtve Banja Luka se pridružuje obilježavanju 25. godišnjice NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

Simbolično 24. marta u 19.55 časova oglasiće se sistem za uzbunjivanje i obavještavanje Grada Banje Luke, a biće ugašena i svjetla na zgradama Banskog dvora i Gradske uprave.

Toga dana sve sirene na teritoriji grada Banjaluka, emitovaće signal „prestanak opasnosti“ jednoličnim tonom u trajanju od 60 sekundi, simbolično podsjećajući na početak agresije NATO saveza na SR Jugoslaviju 1999. godine.

Ovim postupkom Grad Banjaluka želi izraziti pijetet žrtvama NATO agresije, te poslati jasnu poruku mira sa željom da se nigdje i nikada više ne desi ovakva tragedija.

Sutra molitveno sjećanje i parastos žrtvama NATO bombardovanja u Hramu Hrista Spasitelja  

Takođe, sutra, 23. marta u 11.00 časova u Hramu Hrista Spasitelja biće služeno molitveno sjećanje – parastos za žrtve NATO bombardovanja, nakon čega će uslijediti i simbolična šetnja do Spomenika 12 banjalučkih beba.

Molitvenom sjećanju u ime Grada Banjaluke prisustvovaće i gradonačelnik Draško Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana