U novo ruho Ekonomske škole EU uložila 206.000 KM

Danijela Stokanić
U novo ruho Ekonomske škole EU uložila 206.000 KM

Banjaluka - Ekonomska škola je, zahvaljujući donaciji Evropske unije od 206.000 maraka uskoro biti u novom ruhu. Biće renovirani krov, dio stolarije, fiskulturna sala i učionice a i kupljen dio novog namještaja.

Rekla je ovo "Glasu Srpske" direktor škole Nada Vulić.

- Donaciju smo dobili putem Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske krajem prošle godine, kao jedna od najugroženijih škola u RS.  Sa renoviranjem škole nismo mogli čekati ljetni raspust, jer su učionice bile totalno neuslovne za praćenje nastave - kazala je Vulićeva.

Radovi koji su počeli 16. februara blizu su kraja.

- Škola je stara više od 100 godina. Krov na novom dijelu bio je dotrajao do te mjere da smo na svakom ćošku držali kante jer je prokišnjavao. Upravo zbog toga smo željeli da počnemo sa renoviranjem - kazala je Vulićeva.

Ističe da je krov zamijenjen na novom dijelu zgrade i iznad sale.

- Zamijenjen je lamint u učionicama a uređeni su i učenički toaleti. U toku je renoviranje školskog podruma. Potrebno je samo malo strpljenja i dobre volje učenika i nastavnog osoblja pa da uskoro imamo gotovo kao nov objekat - istakla je Vulićeva.

Dodala je da će radovi sigurno biti završeni u toku iduće sedmice.

- Kako ne bismo ometali nastavu, radili smo po segmentima, odnosno po dvije učionice. Zbog radova proteklih nekoliko dana smo skraćivali i časove - istakla je Vulićeva.

Učenici ove škole kažu da su presrećni što će školske prostorije i sama škola končano dobiti novi sjaj.

- Bilo je i krajnje vrijeme da se uradi nešto i u našoj školi. Pregurali smo nekako ovaj period dok je trajala obnova kako bismo što prije imali kvalitetniju nastavu. Pored toga, uspjeli smo da se interno organizujemo, na primjer, da učionice koje se rade zamijenimo sa drugima i slično - rekao je jedan od učenik Ekonomske škole koji nije želio da mu ime objavimo.

Pismo

Učenica Ekonomske škole, koja je željela ostati anonimna, uputila je na adresu "Glasa Srpske" pismo žalbe, u kojem stoji da zbog prevelike prašine i buđi koja se širi iz učionica gdje se diže parket, dešava da učenicima pozli, dođe i do povraćanja.

- Drago mi je što će i naša škola uskoro biti u novom ruhu. Međutim, smatram da ovo nije period kad bi školu trebalo renovirati, jer školska godina uveliko traje. Po cijeloj školi je prašina, po hodnicima su radnici i na sve strane je njihov alat i materijal, učenici samo gledaju da ne zapnu i padnu - stoji u pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ulice i naselja bez struje
Ulice i naselja bez struje
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana