U nedjelju ugašena svjetla i zvuk sirene povodom godišnjice NATO bombardovanja

G.S.
Foto: Banjaluka.rs.ba

BANjALUKA - U znak sjećanja na nevino stradale žrtve Banjaluka se pridružuje sjećanju na 25 godina od NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

- Simbolično u nedjelju, 24. marta u 19.55 časova oglasiće se sistem za uzbunjivanje i obavještavanje grada Banjaluke, a biće ugašena i svjetla na zgradama Banskog dvora i Gradske uprave - navode iz Gradske uprave.

Ističu da će u nedjelju sve sirene na području grada, emitovati signal „prestanak opasnosti“ jednoličnim tonom u trajanju od 60 sekundi, simbolično podsjećajući na početak agresije NATO-a na SR Jugoslaviju 1999. godine, prenosi RTRS.

- Ovim postupkom Grad Banjaluka želi izraziti pijetet žrtvama NATO agresije, te poslati jasnu poruku mira sa željom da se nigdje i nikada više ne desi ovakva tragedija - stoji u saopštenju Gradske uprave.

Napominju da će u subotu, 23. marta u 11.00 časova u Hramu Hrista Spasitelja biti služen parastos za žrtve NATO bombardovanja, nakon čega će uslijediti i simbolična šetnja do Spomenika 12 banjalučkih beba, kao i da će molitvenom sjećanju prisustvovati i gradonačelnik Draško Stanivuković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana