Grad Banjaluka će formirati komisiju za procjenu štete usljed današnjeg nevremena

Srna
Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Dragan Babić
Foto: SRNA | Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Dragan Babić

BANjALUKA Grad Banjaluka formiraće komisiju za procjenu štete nastale usljed olujnog nevremena koje je jutros zahvatilo Banjaluku, saopšteno je iz Gradske uprave.

Savjetnik gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti Milada Šukalo pozvala je Banjalučane da se jave Civilnoj zaštiti u narednih sedam dana, kako bi se izvršila evidencija sve nastale štete na njihovoj imovini i formirala komisija koja će na terenu izvršiti uviđaj.

“Nakon toga ćemo moći donijeti strategiju na koji način da pomognemo svim našim sugrađanim i ustanovama”, rekla je Šukalo novinarima.

Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Dragan Babić rekao je da je zaprimljeno više od 50 prijava za intervencije na javnim površinama usljed olujnog nevremena, te da je uglavnom riječ o polomljenim stablima i granama.

Babić je naveo da je, prema podacima do 14.00 časova, Odsjek zaprimo 29 prijava oštećenja imovine, te da će u narednom periodu komisija za procjenu štete izaći na teren i procijeniti štetu na tim objektima i utvrditi činjenično stanje.

Banjaluku je jutros zahvatilo nevrijeme, koje je izazvalo štetu na više gradskih lokacija, a najviše su pogođena naselja Kumsale i Lazarevo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana