Todorović: Vakcinacija izazov, ali i najbolje rješenje

Srna
Todorović: Vakcinacija izazov, ali i najbolje rješenje

BANjALUKA Direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da ovu zdravstvenu ustanovu u narednom periodu očekuje početak vakcinacije, koja je veliki izazov, ali i najbolje rješenje u borbi protiv širenja virusa korona i stavljanja pandemije pod kontrolu.

Todorovićeva je navela da je u proteklih pet-šest dana zabilježen veći broj pacijenata koji dolaze na preglede i veći broj pozitivnih lica u odnosu na prvih 10 dana januara, što će, kako je ocijenila, uz vakcinaciju, dodatno otežati rad Doma zdravlja.

- Ali, sigurna sam da ćemo uspjeti da odgovorimo ovom zadatku koji je pred nama i da ćemo na najbolji mogući način sprovesti vakcinaciju - rekla je Todorovićeva nakon sastanka sa predsjednikom Skupštine grada Banjaluka Mladenom Ilićem.

Ona je izrazila očekivanje da će vakcine protiv virusa korona u Republiku Srpsku stići krajem januara, te da banjalučki Dom zdravlja već ima spremne operativne planove i timove koji će sprovoditi vakcinaciju.

Ilić je istakao da je Dom zdravlja Banjaluka u proteklih godinu dana ponio najveći teret u borbi protiv virusa korona, te da će se u narednom periodu tek vidjeti rezultati rada, ali i žrtva koju su podnijeli radnici ove ustanove.

- Da bismo im pomogli u daljem funkcionisanju, potrebno je da grad Banjaluka u ovoj godini izdvoji mnogo veća sredstva nego što je to bilo u prethodnim godinama - rekao je Ilić.

Ilić je naveo da će sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem razgovarati o tom pitanju kako bi u nacrtu budžeta, koji je trenutno u izradi, bila uvrštena veća sredstva za Dom zdravlja.

- Siguran sam da će Stanivuković obezbijediti takvu vrstu sredstava, a cilj je da se zadrži trenutna radna snaga ove zdravstvene ustanove, te da ne dođemo u situaciju da smo primorani da otpuštamo ljude - rekao je Ilić.

On očekuje da će na proljeće, uz vakcinaciju stanovništva, Banjaluka i Republika Srpska izaći iz krize uzrokovane pandemijom virusa korona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana