Todorović: U Banjaluci ozdravilo više od polovine zaraženih

Srna
Todorović: U Banjaluci ozdravilo više od polovine zaraženih

BANjALUKA - Direktor banjalučkog Doma zdravlja Nevena Todorović rekla je da je u Banjaluci od početka epidemije zabilježeno 577 lica pozitivnih na virus korona, od kojih je ozdravilo više od polovine, odnosno 304.

“U posljednjih nekoliko dana imamo manji broj pacijenata sa temperaturom i akutnim respiratornim tegobama. Prosjek pozitivnih lica na virus za prošlu sedmicu je 5,5, a u ovoj oko četiri”, rekla je Todorovićeva na konferenciji za novinare nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Todorovićeva je rekla da Dom zdravlja Banjaluka trenutno radi sa 50 odsto svojih kapaciteta i usaglašeno sa Univerzitetskim kliničkim centrom Republike Srpske.

“Prijem i pregled pacijenata se obavlja uz stroge higijenske mjere jer se ne smije dozvoliti povećanje broja oboljelih od virusa među zdravstvenim radnicima i pacijentima”, naglasila je Todorovićeva.

Ona je rekla da je banjalučki Dom zdravlja od ponedjeljka, 18. maja, počeo sa sistematskim pregledima djece koja se upisuju u prvi razred osnovnih škola, kao i sa pozivima građana na mamografske, ultrazvučne i rentgenske preglede, u skladu sa težinom njihovih oboljenja i potrebama.

“Počelo je i pružanje stomatoloških i usluga iz oblasti ortodoncije”, rekla je Todorovićeva i pozvala građane da i dalje poštuju mjere nadležnih institucija u vezi sa virusom korona.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana