Talić u Ljubačevu

ELTA TV
Talić u Ljubačevu

Ljubačevo 14.04.2018. - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić sa saradnicima posjetio je danas imanje Mile Eraka, poljoprivrednog prozivođača iz Ljubačeva.

U iskrenom i otvorenom razgovoru, poljoprivredni proizvođač Mile Erak, zatim predsjednik MZ Ljubačevo Radenko Vujasin i prvi čovjek gradskog parlamenta Zoran Talić, dotakli su se tema rejonske pijace, podsticaja za poljoprivrednike kao i mjera i akata pomoću kojih Skupština grada i Grad Banjaluka mogu pomoći poljoprivrednim proizvođačima na ovom dijelu banjalučke gradske teritorije.

"I ovdje kao i na Manjači, i u potkozarskim selima,  u svim seoskim krajevima koja sam posjetio, poljoprivredni proizvođači su mi istakli značaj otvaranja rejonskih pijaca. Moramo se tim problemom ozbiljno pozabaviti. O tome sam i razgovarao sa našim domaćinom kojem dugujem zahvalnost što nas je ugostio. Pričali smo i o podsticajima, i subvencijama za poljoprivredne proizvođače", rekao je  Talić u izjavi za banjalučku Elta televiziju nakon posjete imanju porodice Erak.

Mile Erak, poljoprivredni proizvođač iz Ljubačeva je naglasio da do sada nije imao podsticaje od Grada Banjaluka, da se stočarstvom i voćarstvom bavi decenijama te da u radovima na imanju učestvuje cijela porodica. I on je napomenuo da je  predsjedniku Talića naglasio značaj rejonske tržnice.

Prvi čovjek gradskog parlamenta obišao je i imanje Branka Hajdera, u zaseoku Ajderi, koji je 2016. godine pobijedio na gradskom izboru za najuređenije dvorište te objekat Društvenog doma u izgradnji, gdje je razgovarao sa predsjednikom Savjeta MZ Ljubačevo, Radenkom Vujasinom.

"Predsjedniku Taliću ukazali smo na projekte koje realizujemo zahvaljujući podršci Grada Banjaluka i preduzeća Drvorez, a to je upravo Društveni dom koji će, nadamo se, biti izgrađen do ljeta", rekao je ovom prilikom Vujasin. On je naglasio da će u objektu čija je gradnja koštala 180 000 konvertibilnih maraka, biti smješteni osim Doma kulture, i Mjesna zajednica, zatim ambulanta porodične medicine i mini market.

Predsjednika Talić jeu okviru obilaska banjalučke mjesne zajednice Ljubačevo, posjetio i Etno muzej Ljubačke doline, gdje je razgovarao sa vlasnikom - Nedeljkom Brankovićem.

"Impresioniran sam, svime što je Nedeljko Branković uradio da bi na vjerodostojan način sačuvao tradiciju i običaje srpskog naroda na ovim prostorima s kraja osmanaestog i početka devetnaestog vijeka, kao i planovima za naredni period, a pogotovo idejama da se ovdje organizuju tematski sajmovi  poput Sajma antikviteta", rekao je Talić

Branković je delegaciju gradskog parlamenta upoznao sa aktivnostima koje je preduzimao tokom svih ovih godina na gradnji muzejskog kompleksa, koji je danas jedno od omiljenih turističkih destinacija banjalučana. Branković je Talića upoznao sa aktuelnim radovima na izgradnji Crkve brvnare u okviru kompleksa, kao i sa potrebom izgradnje javne rasvjete na putu koji vodi prema  Etno muzeju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana