Sveti Nikola obradovao mališane u autobusima, dječica dobila slatkiše

Miloš Vasiljević
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA- Najmlađi su danas imali priliku da se druže sa Svetim Nikolom i Djedom Mrazom koji su se, već tradicionalno, povodom Nikoljdana, slave preduzeća "Autoprevoz", vozili sa putnicima uz besplatne vožnje na linijama 10, 2, 13A i 17.

Mališani su se nestrpljenjem čekali da autobus dođe i na njihovu stanicu,  a za volanom je bio Djed Mraz.

Dječica iz vrtića "Anđeo" s nestrpljenjem su čekali poklone, a djevojčica Teona željela je da joj Sveti Nikola donese slatkiše i igračku.

- Hoću da dobijem lak, lijepu lutku, čokoladicu i bombonice, to mi je dovoljno - kazala je djevojčica.

Pored Svetog Nikole i Djeda Mraza vožnji je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, te su zajedno uveseljavali putnike i dijelili im slatkiše i mnoge druge nagrade, a na usputnim stanicama su obradovali sugrađane, te im takođe poklonili slatkiše, kao nagradu što su bili dobri ove godine.

 Stanivuković je istakao da Banjaluka spremno dočekuje najljepše praznike.

- Sada se radujemo Nikoljdanu, te ovom prilikom želim čestitati krsnu slavu svima koji slave. Savladali smo sve teške trenutke, a danas po 14. put htjeli smo da obradujemo građane, a posebno najmlađe u ime Svetog Nikole - dodao je Stanivuković.
 

U autobusima bio je i direktor "Autoprevoza" Dejan Mijić, a on naglašava da već 14 godina njeguju ovu tradiciju koju nisu prekidali ni kada je bila pandemija virusa korona.

- Mi na ovaj način obilježavamo krsnu slavu preduzeća, ali i dajemo pomen poginulim borcima u otadžbinskom ratu - kazao je Mijić.
 

Naglasio je da će Djed Mraz pomagati Svetom Nikoli, tako što će voziti autobus, a Sveti Nikola će dijeliti razne poklone kako djeci tako i onim malo starijim, jer pored paketića pripremili smo poklone u vidu besplatnih mjesečnih karata.

- Danas, pored poklona, sve putnike očekuje dobro druženje uz muziku, ali i lijepa riječ - dodao je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana