Šumarski fakultet dobija prostor u poslovnoj zoni

I. K.
Šumarski fakultet dobija prostor u poslovnoj zoni

Banjaluka - Dodjelom poslovnog prostora u zakup pod posebnim uslovima grad će podržati Šumarski fakultet u stvaranju boljih uslova za obrazovanje i usavršavanje kadrova u oblasti drvoprerade.

Odluka o dodjeli prostora, koji se nalazi u upravnoj zgradi u Poslovnoj zoni “Ramići - Banjaluka”, naći će se pred odbornicima na zasjedanju 22. novembra. Ukoliko dobije “zeleno svjetlo”, Šumarski fakultet će naredne dvije godine imati na raspolaganju prostor od 114 kvadrata.

Fakultet je prethodno uputio Odjeljenju za lokalni i ekonomski razvoj i strateško planiranje molbu za dodjelu poslovnog prostora na korišćenje za potrebe sprovođenja praktične nastave za studente, za uspostavljanje i razvoj Centra za praktičnu obuku odraslih u oblasti prerade drveta i razvoj Instituta za šumarstvo i preradu drveta kao podorganizacione jedinice fakulteta.

Osim studenata, u pomenutom centru praktičnu nastavu bi imali i učenici Škole učenika u privredi, te odrasli koji žele da se osposobe i prekvalifikuju za rad u preduzećima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana