Starčevica dobila laboratoriju i vrtić

Sanja Amidžić
Starčevica dobila laboratoriju i vrtić

Banjaluka - U naselju Starčevica juče je za potrebe rada dvije ambulante porodične medicine Doma zdravlja otvorena nova hematološka laboratorija te ozvaničen kraj radova na preuređenju prostora restorana "Ognjište" za novi vrtić u ovom naselju.

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić rekao je da će nova laboratorija građanima Starčevice, gdje će moći uraditi osnovne biohemijske usluge, od danas biti na usluzi.

- U ovom naselju završena je i adaptacija prostora za novi vrtić "Srna" u ulici Josifa Pančića, gdje će u budućem periodu biti smješteno oko 50 mališana - kazao je Radojičić. Dodao je da je na području grada, i pored krize koja traje, ekonomskih poteškoća i poplava koje su nas zadesile, završeno nekoliko infrastrukturnih objekata koji su sada na usluzi građanima.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović rekao je da su neki od prioriteta mjesne zajednice Starčevica upravo bili otvaranje laboratorije i vrtića.

- Mještani ovog naselja više neće morati ići u Obilićevo ili u Dom zdravlja da obave osnovne biohemijske pretrage. To će od danas moći u svom naselju. Nedaleko od laboratorije ozvaničili smo i kraj radova na novom vrtiću za čiju je izgradnju novac izdvojen iz budžeta - kazao je Gavranović. Dodao je da će za opremanje vrtića biti potrebno oko 170.000 maraka.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Nataša Radulović rekla je da je grad na Vrbasu u kratkom periodu dobio dva nova vrtića.

- Novi vrtić "Srna" biće opremljen svim osnovnim stvarima potrebnim za dijete uzrasta od jedne do šest godina - kazala je Radulovićeva. Dodala je da će u vrtiću biti smještene dvije grupe mališana - jaslička i mješovita grupa.

Radno vrijeme

Direktor Doma zdravlja Gordana Tešanović rekla je da će laboratorija raditi svakim radnim danom od sedam do 15 časova.

- U ovoj laboratoriji pacijentima će se uzimati krv i slati čak na složeniju biohemijsku analizu, tako da pacijenti neće više morati dolaziti u Polikliniku - kazala je Tešanovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana