Stanivuković: Oni koji ne dolaze na sjednice neće dobiti platu, ako ne bude zasjedanja narod ću pozvati na ulicu

GS
Stanivuković: Oni koji ne dolaze na sjednice neće dobiti platu, ako ne bude zasjedanja narod ću pozvati na ulicu

BANjALUKA - Oni odbornici koji ne dolaze na sjednice Skupštine grada neće dobijati plate, a ako ne bude sjednice narod ću pozvati na ulicu, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković komentarišući neodržavanje sjednice koja je bila zakazana za danas.

- Blokada je nemoć, a ne ono što oni kažu. Ovo je blokada svih onih prijedloga koje smo dali za napredak Banjaluke. Ovo nema nikakve veze sa bilo kakvim izjavama. Predsjednik Skupštine Grada Ilić je još 14. avgusta rekao da ne treba isključivati odgađanje skupštine, oni su prije mjesec dana to govorili jer znaju koliko Banjaluka napreduje - naveo je Stanivuković.

Istakao je da će pozvati sutra u devet časova predstavnike skupštinske većine, da pokušaju doći do nekog dogovora.

Prema njegovim riječima, neodržavanjem ove sjednice su prekršeni mnogi od Zakona o lokalnoj samoupravi RS.

-Mi sutra očekujemo sjednicu, odnosno nastavak otkazane sjednice - kazao je Stanivuković.

Istakao je da ukoliko predstavnici većine ne dođu sutra na sastanak, da je plan da izvede narod na ulicu.

-Nevjerovatno je da neko može blokirati napredak grada i kapitalnih projekata. Ne možemo to dozvoliti. Građanima želim da kažem da 23 miliona KM rebalansa budžeta nikad nije bilo otkad Banjaluka postoji. Oni se boje tih miliona – rekao je Stanivuković.

Ističe da neće dozvoliti da Skupština ne funkcioniše.

– Pozivam odbornike sutra na sjednicu, uz napomenu da nema plate, ukoliko ne dođu. Takođe, imaćemo jasan odgovor, jer ja se naroda ne plašim, radim za narod. Oni koji su pokrali narod, treba da se plaše – rekao je Stanivuković.

Skuština grada Banjaluka danas nije održana kako je ranije bilo planirano jer su članovi skupštinske većine rekli da neće prisustvovati zasjedanju.

Neprisustvovanjem skupštinske većine nema kvoruma za održavanje sjednice.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić saopštio je da je skupštinska većina odlučila da ne učestvuje u radu skupštine dok ne budu postignuti uslovi za normalan dijalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana