Stanivuković: Na parkingu “Autoprevoza” biće trg i zelenilo

K.Š.
Stanivuković: Na parkingu “Autoprevoza” biće trg i zelenilo

Na parkingu “Autoprevoza” biće trg i zelenilo kojeg nema u sadašnjem regulacionom planu, a kada je riječ o naselju Borik, betonizacijom se ne može nazvati gradnja objekata na mjestu nekadašnje “Fruktone”, gdje je sad trenutno krš i beton.

Ovo je istakao gradonačelnik Draško Stanivuković osvrćući se i na regulacioni plan centra grada, koji se tiče parkinga “Autoprevoza”, ali i na regulacioni plan koji obuhvata lokalitet kod “Fruktone”.

On je podsjetio na sve ono što je urađeno u prethodnom periodu, naglasivši da se na mjestu nekadašnjeg kina “Kozara” gradi prelijepi park, a na mjestu tzv. Kupusišta park i vrtić.

- Sa ponosom mogu reći da smo najviše uradili za zelenilo u Banjaluci, parkove i zaštitu životne sredine, a podsjećam da u ovom trenutku gradimo pet parkova - istakao je Stanivuković.

Kako kaže, izgradili su najviše kilometara biciklističkih staza i čak pet kilometara šetališta uz rijeku Vrbas, a umjesto automobila u centru grada, grade pješačke zone. Prokomentarisao je i zahtjeve mještana Borika kada je riječ o lokalitetu sadašnje pijace u ovom naselju.

- Kada je riječ o lokalitetu gdje se nalazi pijaca u Boriku, gdje građani umjesto objekata traže više parka, zelenila, ali i parking mjesta, za mene je to apsolutno prihvatljivo i tražiću od projektantske kuće da to uvaži i da sasluša sve druge primjedbe - kazao je on.

Dodao je da planira da pozove sve građane na javnu prezentaciju ovih rješenja, da bi zajedno našli najbolje rješenje i uradili ono što je najbolje za Borik.

- Svaki stanovnik Banjaluke u svom gradu ima prijatelje te je ovakva javna polemika odraz demokratskog društva za koje se svi borimo - poručio je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana