Srpska je­la na mos­kov­skoj trpe­zi

J. P.
Srpska je­la na mos­kov­skoj trpe­zi

Banjaluka - Uče­ni­ci čet­vrtog ra­zre­da Ugos­ti­teljsko-trgo­vin­sko-tu­ris­ti­čke ško­le Iva­na Ke­re­zo­vić i Dra­žen Su­bo­tić pred­stavljaće Re­pu­bli­ku Srpsku 25. apri­la na Omla­din­skom gas­tro­nom­skom fes­ti­va­lu "Vas­krs 2017" u Ru­si­ji, na ko­jem će se pred­sta­vi­ti tra­di­ci­onal­nim srpskim pra­zni­čnim je­li­ma i de­ko­ra­ci­jom vas­kršnjeg sto­la.

Pro­fe­sor ove ško­le Pre­drag To­šić, ko­ji će pu­to­va­ti sa uče­ni­ci­ma, re­kao je da je put bio ne­iz­vjes­tan, ali će za­hvaljuju­ći pred­sje­dni­ku Re­pu­bli­ke Srpske Mi­lo­ra­du Do­di­ku, ko­ji će fi­nan­si­ra­ti njihov put, bi­ti re­ali­zo­van.

- Pred­sje­dnik Do­dik do­ni­ra­će no­vac za kar­te, a res­to­ran "Aga­pe" sno­si­će tro­ško­ve na­mir­ni­ca i uni­for­mi. Po­što će­mo pred­sta­vi­ti na­ša tra­di­ci­onal­na je­la, s ob­zi­rom na to da je te­ma Vas­krs, sa so­bom će­mo po­ni­je­ti dio na­mir­ni­ca ko­je ne mo­že­mo na­ba­vi­ti u Mos­kvi - re­kao je pro­fe­sor To­šić. Pred­sta­vniš­tvo RS u Mos­kvi obe­zbi­je­di­lo je smje­štaj, a ku­va­ri su mje­sec be­zus­pje­šno tra­ži­li spon­zo­re ko­ji bi im pla­ti­li pre­voz.

- Ni­smo nai­šli na po­zi­ti­van od­go­vor ni od je­dne kom­pa­ni­je ko­joj smo upu­ti­li mol­bu. Za­hval­ni smo do­na­to­ri­ma i upra­vi ško­le i da­će­mo sve od se­be da oprav­da­mo njiho­vo po­vje­renje - re­kao je To­šić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana