Srednjoškolski dom proslavio Svetog Ćirila i Metodija

I. K.
Srednjoškolski dom proslavio Svetog Ćirila i Metodija

Banjaluka - Lomljenjem slavskog kolača, pjesmom i igrom, uz trpezu ljubavi, učenici i uprava Srednjoškolskog doma u petak su proslavili krsnu slavu Sveti Ćirilo i Metodije.

- Povodom proslave krsne slave priredili smo svečanu akademiju, čiji su program tokom ove školske godine vrijedno pripremali učenici našeg doma na muzičkim, literarnim i drugim sekcijama - kazao je direktor Srednjoškolskog doma Branislav Vidić. Obilježavanju manifestacije prisustvovao je i ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić.

- Veoma je važno da njegujemo pravoslavnu tradiciju proslavljanja krsne slave. Nadam se da će je učenici ovog doma sa radošću dočekivati i slaviti i narednih godina, sa još boljim rezultatima i uspjesima u školi - rekao je Đokić.

U domu trenutno boravi 240 đaka, koji su veoma zadovoljni smještajem i uslovima u njemu. Mnogi od njih će se i sljedeće godine prijaviti na konkurs za stanovanje u ovoj ustanovi.

- Život u domu pomogao mi je da se već sa 15 godina na neki način osamostalim. Pored toga sa cimerkama sam sklopila prijateljstva za čitav život - rekla je učenica Tehnološke škole Anđela Đukić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana