Sportsko uvezivanje Banjaluke i Niša

GS
Sportsko uvezivanje Banjaluke i Niša

Na poziv gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, a u vezi upoznavanja sa kapacitetima, aktivnostima i planovima Sportskog centra “Čair”, te razgovorima o mogućim modelima saradnje i pronalaženju rješenja za prevazilaženje izazova sa kojima se pomenuti centar suočava, direktor Sportskog centra “Borik”, Nenad Talić, boravi u zvaničnoj posjeti Gradu Nišu.

Ova posjeta nije samo formalni događaj, već predstavljala priliku za dublju saradnju između Sportskih centara Banjaluke i Niša, te razmjenu iskustava i ideja o unapređenju poslovanja.

Razgovori su se vodili o načinima poslovanja Sportskog centra “Borik” i Sportskog centra “Čair”, ističući razlike i sličnosti između ove dvije renomirane Ustanove. Oba Centra, osnovana 1974. godine, proslavljaju svoj značajan jubilej 50 godina rada i postojanja. Organizovani su kao Javne ustanove, mada se SC “Čair” trenutno susreće sa organizacionim i finansijskim izazovima. Direktor Talić je ponudio konstruktivne ideje i inovacije koje bi mogle pomoći SC “Čairu” u iznalaženju rješenja u budućem poslovanju. 

Tokom posjete razgovarano je o trenutnoj političkoj situaciji u Banjaluci i Nišu, pri čemu je gradonačelnica Niša istaknula napredak koji je Grad Niš ostvario. Izvanredan napredak u posljednjem periodu, postavši uzor efikasne gradske administracije i dinamičnog urbanog razvoja. Njegova transformacija predstavlja izuzetan primjer uspjeha u unapređenju infrastrukture, ekonomije i kvalitete života građana. Vizionarska politika i predanost razvoju grada dobila je široko priznanje, uključujući i prestižnu nagradu na Dunavskom forumu u Banjaluci koje je gradonačelnica Sotirovski dobila prije dvije godine.

Posebno je značajna poveznica Banjaluke i Niša kroz rad prvog Bana vrbaske banovine, Svetislava Tise Milosavljevića koji je porijeklom iz Niša. U periodu od 1929. do 1934. godine Ban Milosavljević je imao ključnu ulogu u razvoju cijele banovine, posebno njenog sjedišta Banjaluke.

A person and person standing in a hallwayDescription automatically generated

Gradonačelnici Niša predstavljena je i uspješna saradnja između Asocijacija Sportskih centara Srbije i Republike Srpske.

Planirano je da danas zajedno posjete Sportski centar “Čair” gdje će detaljno pogledati sve objekte, a na inicijativu gradonačelnice Sotirovski u toku godine će biti upriličeno potpisivanje Sporazuma o saradnji između ova dva Centra, čime će se dodatno ojačati veze između Banjaluke i Niša kroz sportske Ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana