Sportom se bore protiv predrasuda

J. T.
Sportom se bore protiv predrasuda

BANjALUKA - Djevojke iz banjalučkog “Daun sindrom centra” odigraće sutra fudbalsku utakmicu sa doktoricama sa Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS), kako bi se izborile protiv diskriminacije nad osobama sa Daunovim sindromom, ali i nad ženama.

Direktor “Daun sindrom centra” Zoran Jelić kazao je za “Glas Srpske” da je riječ o utakmici “Fudbalom protiv stigme”, kojom žele da pokažu da djevojke sa Daunovim sindromom mogu da se bave sportom rame uz rame sa heroinama koje su se prethodne dvije godine borile protiv virusa korona.

- Ovom utakmicom želimo da skrenemo pažnju da je stigma najveći neprijatelj osoba sa Daunovim sindromom, ali i svih ljudi sa smetnjama u razvoju - rekao je Jelić.

Naglasio je da će tom prilikom predstaviti i novu školu sporta koju pokreću.

- Ovo će ujedno biti i povod da u okviru škole sporta otvorimo i atletski klub za osobe sa Daunovim sindromom pod pokroviteljstvom prof. dr Vlade Đajića, generalnog direktora UKC RS - kaže Jelić. Dodao je da je prijavljeno više od 20 osoba sa Daunovim sindromom iz svih krajeva Republike Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana