Smještaj u vrtiću na Starčevici za 50 mališana

Dajana Vranješ
Smještaj u vrtiću na Starčevici za 50 mališana

Banjluka - Poslovni prostor u vlasništvu grada u ulici Prve krajiške brigade na Starčevici biće pretvoren u vrtić, u kojem će biti smješteno oko 50 djece, a njegova obnova počela je juče.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je da će u ovom vrtiću biti smještena po jedna jaslička i vrtićka grupa mališana uzrasta od tri do šest godina, te da je ovo samo jedan od projekata izgradnje vrtića u gradu.

- Cilj nam je da do kraja iduće godine imamo još tri velika objekta. U toku je gradnja vrtića u Lazarevu, te tender za vrtić na Petrićevcu, a očekujem da UNDP uskoro počne sa obnovom i proširenjem vrtića “Ježeva kućica”. Očekujemo da ovi radovi u značajnoj mjeri doprinesu povećanju kapaciteta našeg Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje - rekao je Radojičić.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović je rekla da ova ustanova prima mnogo zahtjeva roditelja sa prostora Starčevici za smještaj djece u vrtiće.

- Starčevica je jedno od najvećih gradskih naselja i potrebe su velike, tako da je ovaj projekat od velikog značaja za Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, ali i za naše građane. Takođe, kada su u pitanju kapaciteti u vrtićima, u posljednje tri godine urađeno je najviše na povećanju kapaciteta naših vrtića u posljednjih 50 godina - rekla je Kurtinovićeva.

Predsjednik Savjeta MZ Starčevica Predrag Đajić rekao je da je ovo samo jedan u nizu projekata koji se radi na Starčevici i od velikog je značaja za sve građane ovog banjalučkog naselja.

Javni konkurs za upis djece jasličkog i vrtićkog uzrasta u Centar za predškolsko obrazovanje i vaspitanje bio je raspisan od 1. do 15. avgusta. Na listi čekanja trenutno se nalazi 2.000 mališana.

Kako bi što veći broj mališana imao mogućnost predškolskog vaspitanja, tokom prošle godine otvoreni su vrtići u Rosuljama i Obilićevu, a nedavno je proširen i stavljen u funkciju vrtić “Bubamara”, takođe u Obilićevu. Ove godine trebalo bi da bude završena i rekonstrukcija najstarijeg vrtića u gradu “Ježeva kućica”, za šta je iz gradske kase obezbijeđeno 200.000 KM.

Izgradnja

Vrijednost izgradnje vrtića na Starčevici iznosi 190.000 KM, a rok za završetak radova je 90 dana. Izvođač radova je banjalučko preduzeće “Tekton”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana