Služen parastos za 23 poginula borca VRS i 33 civilne žrtve iz Bočca

Srna
Služen parastos za 23 poginula borca VRS i 33 civilne žrtve iz Bočca

BOČAC - U banjalučkoj Mjesnoj zajednici Bočac danas je služen parastos za 23 poginula borca Vojske Republike Srpske /VRS/ ove mjesne zajednice i za 33 civilne žrtve rata sa ovog područja, te apelovano na srpsko jedinstvo kako njihova, ali ni žrtva svih palih boraca za Srpsku, ne bi bila uzaludna.


Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije /BORS/ Republike Srpske Goran Rogić izjavio je Srni da treba praštati, ali nikako zaboraviti.

"Jer, ako se zaboravi može da se, nažalost, i ponovi što je bilo u prošlosti. Ovo je, pored Aginog sela, mjesna zajednica koja je 1995. godine bila napadnuta od regularne vojske Hrvatske", istakao je Rogić.

Rogić je sve prisutne, a posebno političare u Republici Srpskoj, pozvao na sabranje i jedinstvo koje je je sada, kako je naglasio, nikada potrebnije kako ne bi bila uzaludna borba i više od 23.000 poginulih srpskih junaka za Srpsku.

Parastosu su prisustvovali predstavnici grada Banjaluka, banjalučke Boračke organizacije, porodice poginulih boraca, te veliki broj djece potomaka poginulih boraca VRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana