Sloboda Mićalović i Milena Vasić družile se sa djecom u Domu Rada Vranješević: Mališani okruženi ljubavlju i pažnjom

Jasmina Perišić
Sloboda Mićalović i Milena Vasić družile se sa djecom u Domu Rada Vranješević: Mališani okruženi ljubavlju i pažnjom

Banjaluka - Popularne beogradske glumice Sloboda Mićalović i Milena Vasić, posjetile su u petak mališane u Dječijem domu "Rada Vranješević", koji su ih dočekali razdragani i sa buketima cvijećem.

Dramske umjetnice koje u Banjaluci borave  zbog  angažmana na pozorišnom festivalu "Kestenburg", iskoristile su priliku da obiđu i djecu bez roditeljskog staranja, a djeca nisu krila oduševljenje, pa su ih u stopu pratila dok su obilazili prostorije ove ustanove.

Zvijezdu filma na "Na mliječnom putu" i TV serije "Ranjeni orao", Slobodu Mićalović najviše su fotografisali a ona je svakom ponaosob izašla u susret, strpljivo odgovarajući na pitanja koja su joj postavljali o njenim filmskim i pozorišnim ulogama.

- Prvi utisci koje sam imala kada sam ušla u prostorije Doma bili su ljubav i pažnja svih tih ljudi koji brinu o deci. Nije na odmet da ko god je u prilici obiđe decu i pokuša da im olakša taj materijalni momenat a za emotivni vidim da su bezbedni. Po njima se vidi da su zadovoljni i veseli, što je i najvažnije - rekla je Mićalovićeva.

Dodala je da joj je najvažnija uloga u životu briga o njene dvije kćerkice, koja joj je ponekad i iscrpljujuća ali istovremeno i najljepša jer joj daje smisao i elan da bude što bolji čovjek.

- Momenat kada sam postala majka samo mi je produbio osećanja za ostale ljude, a naročito decu, bila moja ona biološka ili ne. Neka se samo rađaju. Zato i postojimo da produžimo vrstu. Sve usput je vreme koje mora da se ispuni - smatra prelijepa glumica, koju će publika uskoro gledati u novoj seriji "Nemanjići".

I Milena Vasić, supruga poznatog reditelja Juga Radivojevića, uživala je u druženju sa mališanima.

- Kao majka četvoro dece, u ovom okruženju najbolje funkcionišem i stvarno ih mnogo volim. Imam ih troje biološke i jedno iz Jugovog prvog braka, koje ne razdvajam od svoje. Ipak moram da priznam da biti majka nije ni malo lako - priznala je Vasićeva, koju publika najbolje zna po ulozi Šojićeve Micike iz serije "Bela lađa".

Za djecu iz doma "Rada Vranješević" kaže da su mnogo slatka i vesela, te je imala i prijedlog kako da im se poboljšaju uslovi života.

- U Srbiji kompanije koje tek dolaze na tržište poklanjaju raznorazne donacije, pametne igračke i slično. Mislim da bi tako trebalo i kod vas da se radi, pa bi jedna kompanija kao što je recimo "Ikea" i te kako mogla da uredi enterijer da deci bude još lepše -  predložila je Vasićeva.

Zahvalnost

Direktor Dječijeg doma "Rada Vranješević" Vladimir Kajkut zahvalio je organizatorima festivala "Kestenburg", koji su došli na ideju da u okviru ove manifestacije glumci i članovi žirija posjete ovu ustanovu.

- Prije nekoliko dana bio nam je popularni glumac i TV voditelj iz Beograda Milan Kalinić a sada Sloboda Mićalović i Milena Vasić. Djeca su presrećna što su ih upoznala i imala priliku da se sa vrhunskim umjetnicima druže a naši gosti su obećali da će nam ponovo doći - rekao je Kajkut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana